De 3 Baritons

December 2013:
De tour is inmiddels afgelopen. Iedereen bedankt voor de geweldige samenwerking, wij hebben er zeer van genoten! Speciale dank aan orkest, techniek, theaters en bezoekers. Henk gaat beginnen met Jeugdherinneringen samen met Danny de Munk, Ernst Daniël gaat van start met zijn nieuwe theaterprogramma Voor Elkaar samen met dochter Coosje en Marco gaat in februari voor een concertreeks naar Aruba, Bonaire, Curacao en St. Maarten. Wij wensen u een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2014 met veel geluk, liefde, gezondheid en…..MUZIEK! Graag tot ziens!
Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker.

Oktober 2013:
Backstage bij De 3 Baritons, Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker tijdens de repetities van hun nieuwe theatertour “De 3 Baritons in Ierland”. Voor meer informatie en actuele speellijst www.3baritons.nl

September 2013:
De volledige speellijst van de 3 Baritons in Ierland staat online in de agenda van deze website en op de officiële website van de 3 Baritons. Graag tot ziens ergens in den lande!

April 2013:
Met een nieuwe tour zijn De 3 Baritons weer terug van weggeweest! Ditmaal nemen Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker je mee op een muzikale reis door Ierland aan het einde van 2013. Begeleid door het 20-koppige orkest, vertolken ze de mooiste klassieke werken. Onvergetelijke Ierse traditionals als Oh Danny boy, You raised me up, Cockles and mussels, Go Lassie go, en natuurlijk The wild rover van The Dubliners.

Maart 2013:
De 3 Baritons kunt u ook vinden op Facebook 

Januari 2012:
Concertserie 3 Baritons Jakarta.

Mei 2011:
Benefietconcert ten behoeve van Koningin Wilhelmina Fonds.

Februari 2011:
Concertserie 3 Baritons Curacao, Bonaire en Aruba.

Concerttour 3 Baritons 2009-2010:
De tour is afgesloten op 8 maart 2010 in Koninklijk Theater Carré. Vooralsnog is er geen tijd en zijn er geen plannen voor nog een nieuwe tour.

Oktober 2009:
Uitzending gemist van de 3 Baritons at Concert by the Sea? Klik hier om de uitzending te bekijken welke reeds is uitgezonden door Omroep Max.

Juni 2009:
DVD + CD van de 3 Baritons LIVE in Concert The Favourites & Classics zijn verkrijgbaar via deze website. Dit is een registratie van het concert met De 3 Baritons in Carré op 27 maart 2008. Wilt u liever eerst even luisteren en zien wat er o.a. op deze DVD staat…dat kan! Enkele videofragmenten van dit concert zijn hier te bekijken.

Mei 2009:
Na het overweldigende succes van de afgelopen tournee hebben de 3 Baritons, Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker, wederom drie maanden hun solo agenda’s leeggemaakt om een verlenging van deze populaire theatertournee te maken. Het nieuwe jaar geeft het concert een extra glans. Samen met het L’Orchestra Particolare (bekend van het tv-programma Una Voce Particolare) onder leiding van de alom geprezen dirigent Maurice Luttikhuis nemen de drie meest gewaardeerde klassieke zangers van ons land u mee het nieuwe jaar in met onsterfelijke melodieën uit Wenen, Milaan, New York en Hamburg. Een concert vol overgave, opzwepende en verrassende muziek, gezongen door drie veelzijdige zangers die elk kunnen bogen op een immense carrière.

De 3 Baritons op Youtube:
De 3 Baritons waren te gast bij Paul de Leeuw in zijn programma Mooi Weer De Leeuw. Zij hebben daar Innamorato ten gehore gebracht. Het fragment is hier terug te zien  (bron: Mooi Weer De Leeuw).

Op woensdag 8 oktober 2008 waren de 3 Baritons te gast bij Omroep Max, in het programma Tijd voor MAX.

Augustus 2008:
Sinds dat de 3 Baritons hun agenda’s hebben schoongeveegd en gezamenlijk optrekken, stromen de boekingen binnen, aldus Ernst Daniël Smid. Ouwe-jongens-krentenbrood? We hebben veel lol samen maar op het toneel staan we niet te ‘schmieren’. We hebben onze reputatie hoog te houden, vindt Marco Bakker.

De 3 Baritons zijn in de jaren negentig bij elkaar gebracht door Ivo Niehe, als knipoog naar de wereldberoemde 3 Tenoren. De samenwerking bleek een hit. Moeiteloos kregen De 3 Baritons Theater Carre vol. Omdat we hetzelfde stemtype hebben, komen we elkaar zelden tegen bij producties. Heel toevallig zong zowel Ernst Daniël als Henk Poort in de musical Les Misérables. Maar dat is ook al weer zo’n 17 jaar geleden. Een musical waarvoor drie baritons nodig zijn, moet naar ons weten nog geschreven worden. De 3 Baritons halen het beste in elkaar naar boven. Je wilt net zo goed, zo mogelijk nog beter, zingen dan de ander, zegt Henk Poort. Plek voor een vierde bariton is er niet. Een vierde bariton past niet in het concept. De 3 Baritons zingen een mix van klassiek en licht repertoire. Onze concerten zijn een feestje! Geen stijf gebeuren vanaf een lessenaar. We zijn minder gelikt dan Il Divo, maar het publiek hoeft bij ons ook niet verplicht een vlinderdas te dragen, verzekert Ernst Daniël Smid.
Is het niet een idee om met jullie als de 3 Baritons in een vol stadion het Wilhelmus te zingen? Henk: ‘In m’n eentje op die stip, dat is niets voor mij. Daarvoor ben ik te verlegen. In een musical kan ik me verschuilen achter een personage, in zo’n stadion niet. Maar tussen deze twee kanjers in durf ik het wel aan!

Mei 2008:
Naar aanleiding van de twee concerten in Carré waren de 3 Baritons te gast bij RTL Boulevard.

Op 26 en 27 mei stonden de 3 Baritons in een uitverkocht Carré met L’Orchestra Particolare o.l.v. Maurice Luttikhuis met als speciale gast Laura Fygi. Het was een gevarieerd programma met nummers uit opera en operette, Italiaanse medley met o.a. Santa Lucia, Ierse Medley met o.a. Last Rose of Summer en Oh Danny Boy. Tevens kwamen Duitse film thema’s aan bod en werden nummers van grote entertainers als Dean Martin en Frank Sinatra ten gehore gebracht. Als toegift werd het publiek getrakteerd op Calypso en Innamorato, geschreven door Ernst Daniël Smid. Met deze twee concerten is de start gemaakt naar de theatertour 2008.

De 3 Baritons zijn ook op hyves te vinden voor het laatste nieuws en foto’s.