Una Voce Particolare

Na bijna 15 jaar komt er een einde aan Una Voce Particolare. De NCRV heeft besloten geen vervolg te geven aan het programma. Het stopzetten van het door Ernst Daniël zelf bedachte televisieprogramma Una Voce Particolare zit hem niet lekker. Una Voce had alles in zich wat een modern programma nodig heeft. Het was een afvalrace tussen jonge zangkandidaten. Het kende echte emotie, en de spanning welke vooruitgang mogelijk is. De presentator hoopt dat een andere zendgemachtigde toehapt. Volgens hem is er wel degelijk markt voor het genre muziek uit Una Voce Particolare, niet alleen bij een oudere doelgroep. Ik heb zangtalenten met me meegenomen op tournee. Wij hadden alles wat mogelijk was al weggesneden. We hadden geen decors meer, geen zangkoor, speelden met minder orkestleden, ik had ingestemd met minder salaris, we namen twee uitzendingen per dag op.

We trokken op het moeilijke net Nederland 2 op zaterdagavond gewoon 800.000 vaste kijkers, tegenover de harde concurrentie van Ik hou van Holland. Una Voce had alles in zich wat een modern programma nodig heeft. Het was een afvalrace tussen jonge zangkandidaten. Het kende echte emotie, en de spanning welke vooruitgang mogelijk is. We hebben geweldige resultaten geboekt, en Nederlands opera- en operettetalent gebracht.

Ik zit ook een beetje in mijn maag met de vierhonderd kandidaten die zich al hadden aangemeld. Blijkbaar moet ik ze gewoon wegsturen. In mijn wildste dromen heb ik nog een sprankje hoop. Lingo is ook gered door de de publieke opinie. Misschien mag dat Voce ook overkomen!!