Pijn bij Kanker

Sinds het overlijden van mijn vrouw Roos aan de gevolgen van alvleesklierkanker in september 2012, ben ik vastberaden als het gaat om pijn bij kanker. Haar laatste twee maanden kenmerkten zich door onuitwisbare pijnen waaraan ze te gronde leek te gaan. Dat machteloze gevoel een dierbare te zien lijden. Het is een afschrikwekkend beeld dat velen die kanker krijgen, te wachten lijkt te staan. Onbedoeld blijkt pijn en de bestrijding daarvan een ondergeschoven kindje. En pijn is geen symptoom, pijn is een ziekte op zich! Eén ding wist ik toen al zeker: dat moet anders, dat MOET anders…! Daarom heb ik met een aantal specialisten en betrokkenen het initiatief genomen de Stichting Pijn bij Kanker op te richten. Onder voorzitterschap van prof. dr. Kris Vissers, hoogleraar Pijn en Palliatieve Geneeskunde, wil de Stichting Pijn bij Kanker meer aandacht voor pijn(bestrijding) bij kanker. Als onafhankelijke stichting nemen we een voortrekkersrol in waar het gaat om pijn bij kanker in de breedste zin van het woord.  Enerzijds waar het gaat om de fysieke pijn van de patiënt. Anderzijds ook om de emotionele pijn van gezinsleden, familie en vrienden, die van grote invloed is op hun welzijn.

Hét Rozengala

In dit oprichtingsjaar organiseerde de Stichting Pijn bij Kanker op 11 november Hét Rozengala in Studio 21 in Hilversum. Een bijzonder benefietgala dat voor de eerste keer werd georganiseerd en geheel in het teken zal stond om aandacht te vragen en fondsen te werven voor hetgeen onze stichting staat; minder pijn bij kanker!

Het was een bijzondere avond waarin naast een heerlijk diner verschillende vormen van entertainment de revue passeerden. Een goede mix van Nederlandse topartiesten traden belangeloos op om van het gala een onvergetelijke avond te maken. We zijn trots dat naast de drie baritons Ernst Daniël Smid, Marco Bakker en Henk Poort o.a. Rene Froger, Paul de Leeuw, Simone Kleinsma, Re-Play, Sietze Buwalda, Laura Fygi en Hans Klok belangeloos hebben opgetreden. Deze artiesten werden begeleid door Maurice Luttikhuis met een groot orkest. De presentatie was in handen van Jack van Gelder. Het was een enorme onderneming! Een waanzinnig mooi Rozengala met een nooit gedroomde opbrengst van bijna 200.000 euro!

Doneren?

Wilt u de de Stichting Pijn bij Kanker financieel steunen? Dit kan door te doneren op bankrekeningnummer NL47INGB0000654215 t.n.v. Stichting Pijn bij Kanker. Namens mij en de overige bestuursleden van de Stichting Pijn bij Kanker bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage. Alle financiële steun voor het opzetten van projecten is welkom. Wilt u de stichting op een andere manier steunen, neem dan contact op via info@stichtingpijnbijkanker.nl.

BEZOEK ONS EN LIKE ONS OP FACEBOOK!!

 

Ernst Daniël Smid